Sammanfattning av 2010
9 Januari 2011

2010 får nog betraktas som ett bra träning/tävlingsår, även om de höga ambitionerna och planerna i januari kanske inte uppnåddes. Från februari till augusti var jag pappaledig och planen var att jag skulle träna jättemycket, men det var inte helt lätt när jag även skulle ta han om en liten kille och se till att en liten tjej kom till dagis och hem igen.

Hann dock med ganska många pass trots allt, totalt blev det 167 träningspass (3,2 pass/vecka), varav 143 var löpning. Sprang 1750 km totalt (33,5 km/vecka), vilket gör 2010 till det näst bästa året i antalet löpta kilometrar. Utöver löpning blev det även 11 besök på gymmet, åtta cykelpass samt fyra andra träningspass. Årets stora grej var att jag sprang Stockholm Marathon på 3:16:06, väldigt nöjd med den prestationen. Målet var att gå under 3:30 och det visade ju sig vara enkelt. Tror att framgångfaktorn var mycket snabba pass (intervaller och snabbdistans) under våren i kombination med tre riktigt långa pass på över tre timmar. Min placering i Stockholm Maraton blev 829 av 11 436 män.

Även nöjd med tre nya personliga rekord på halvmilen, milen och halvmarathon, sprang fem kilometer på 19:12 i april, milen på 39:40 i augusti och halvmaran på 1:26:14 i maj. Totalt blev det bara sex tävlingar och jag persade på fem av dem, hade nog kunnat pressa dessa tider mer om jag tävlat mer. Årets plump blev Hässelbyloppet. Där fixade jag inte ett personligt rekord som jag planerat, vilket innebar att jag tappade motivation under hösten och i kombination med sjukdom blev det inte så många pass under oktober och november. En annan plump i protokollet är att jag ännu inte lärt mig crawla, har ju en dröm om att bli triathlet. Under 2010 blev det ingen simning alls, men det är ju bra att ha ett mål att se fram emot.

______________________________________________________Kommentera inlägget

Motvation försvann
1 November 2010

Det har nu nästan gått en månad sedan jag sprang Hässelbyloppet och jag har inte riktigt orkat kommentera loppet, som ni kanske förstår så gick det inte som jag tänkt mig. Planen var att fixa ett snyggt nytt personligt rekord på milen, förberedelserna hade varit bra och allt kändes bra. Det blev inget rekord...

Dagen innan loppet kände jag att kroppen inte kändes helt perfekt, misstänkte att en höstförkylning närmade sig. Jag försökte förtränga det och funderade mer på hur snabbt jag skulle springa, skulle jag kunna under 39 minuter?? Starten gick, första kilometern på 3:47, andra på 3:49 och kroppen var med mig. Mellantiden efter fem kilometer blev 19:41 och det var ju godkänt, men strax efter den passeringen orkade inte kroppen hålla tempot. Med kilomtertider på 4:16, 4:12 och 4:18 slår man inga rekord, orkade inte. Motivationen tog slut och jag blev omsprungen att andra löpare. Sluttiden på 40:51 var 1:11 från mitt pers och gav mig placering 273 av 440 herrar i tävlingsklassen!

Efter loppet blev jag förkyld, snuvig, hostig, snorig och motivation till att springa försvann. Inget pass de sista tre veckorna... Men jag har stora planer för 2011, redan anmäld till Kungsholmen Runt och Stockholm Marathon. Snart skall jag börja att samla kilometrar...

______________________________________________________Kommentera inlägget

Mot Hässelby...
28 September 2010

Nu är det drygt en och en halv vecka kvar till höstens stora mål – Hässelbyloppet. Jag sprang loppet förra året och gillar det, det är svalt i luften i början av oktober, loppet avgörs på en flack bana på cykelbanor och det är lagom mycket folk som springer. Detta år har det blivit personliga rekord på alla lopp, hittills har jag sprungit fem loppet och givetvis siktar jag på pers även i Hässelby.

Träningen har rullat på ganska bra under sensommaren, har hittat luckor för träning mellan dagishämtning, arbete, sömn och 40-årsfirande. Har prioriterar intervaller, snabbdistans och fartlek, jag vill ju få upp farten En fin ny vana jag börjat med är att springa till jobbet en gång i veckan, det är 14 km mellan Töjnan och Stockholm City. Jag går upp klockan sex, dricker lite vatten, läser tidningen och springer sedan iväg halvsju. En timme och tio minuter senare är jag vid kiosken utanför jobbet och köper en Gainomax Recovery. Klockan åtta är jag duschade och luktar gott, minuten senare loggar jag in på min dator och börjar jobb. Effektiv träning!

Mitt personlig rekord på milen är två månader gammalt och lyder på 39:40, det skall slås nästa helg! Om jag inte fixar det så skyller jag på vikten, är två kilo plus sedan Stockholm Marathon. Gillar godis och kakor alldeles för mycket.

______________________________________________________Kommentera inlägget

Träningsdagboken fyller fem
14 Augusti 2010

Idag fyller min träningsdagbok fem år! För fem år sedan köpte jag en Polar pulsklocka och började bokföra min träning i ett excelark. Första tiden var det mest träning på gym som gällde, sedan satsade jag på Vasaloppet och En Svensk Klassiker, de sista tre åren har det utslutande handlat om löpning.

Totalt har det blivit 914 träningspass/tävligar under dessa år, det blir ganska exakt ett pass varannan dag. Men då jag ibland varit sjuk och skadad har jag tränat betydligt mer än varannan dag när jag varit frisk.

72% av passen har varit löpning, totalt har det blivit 775 mil på fem år. Det blir nästan tre mil i veckan!

______________________________________________________Kommentera inlägget

Nytt pers på 10 km
11 Augusti 2010

Det blev ett nytt prydligt personligt rekord på Långlöparnas kväll igår. Sprang 25 varv på 39:40, vilket innebar att jag slog mitt gamla rekord från Hässelbyloppet med 9 sekunder. Trodde faktiskt inte jag skulle fixa ett nytt PB, då formen inte kännts helt OK sista tiden.

Jag sprang jämt och bra, första fem på 19:52 och den andra halvan på 19:48. Sista kilometern gick på 3:43 och jag var riktigt trött vid målgång.

Nu skall jag träna mer intervaller och snabbdistans fram till Hässelbyloppet, planen är springa ännu fortare och fixa ytterligare ett nytt PB!

______________________________________________________Kommentera inlägget

10 000 meter på Stockholm Stadion
9 Augusti 2010

I morgon är det dags för 10 000 meter på Stockholm Stadion. Tävlingen heter Långlöparnas Kväll och det är tredej året i rad som jag deltar. Var länge tveksam om jag skulle anmäla mig, eftersom formen är ganska dålig. Jag springer alltid för att slå PB och det är tveksamt om jag fixar det i morgon. Sista veckorna har jag inte alls fått upp farten på snabbdistanspassen, samtidigt som jag fått några extra kilon över sommmaren. I slutet av förra veckan skulle jag springa 11 km i 4:23-fart, men det gick inte alls. Efter 8 km var jag helt slut och fick gå sista biten hem.

PB:et på milen är i allafall 39:49 och sattes på Hässelbyloppet förra hösten. Jag kommer försöka slå det och planen är att springa varje kilometer unter 4 minter till att börja med, sedan får vi se hur det går. För två år sedan sprang jag på 39:59 och förra året blev det 41:25.

______________________________________________________Kommentera inlägget

På prispallen, men ändå inte...
24 Juli 2010

Idag sprang jag Dalskogslunken, ett litet motionslopp som gick av stapeln i samband med en hembygdsdag i Dalskog utanför Mellerud. Inga nummerlappar eller riktig tidtagning, men charmigt.

29 löpare startade totalt, jag drog i från med två andra löpare direkt. Fick släppa dem efter ca 3½ km. Sprang i mål som ohotad trea, cirka 30 sekunder efter ettan. Enligt arrangörerna var banan 6 km, men min GPS fick det till 5,2. Banan var ganska kuperad, så jag får vara ganska nöjd med en snitt på 4:03 min/km. Ser det hela som en trevlig utflykt med familjen och ett bra fartpass. Tyvärr blev det inget pris eller prisutdelning, eftersom alla priser lottades ut. Det var ju lite synd, då man äntligen kom på pallplats!

______________________________________________________Kommentera inlägget

Viruddenloppet - en succé
24 Juli 2010

Dags för en uppdatering... Viruddenloppet, som jag var med och arrangerade, blev en succé. 154 löpare anmälde sig och jag kände en stor tillfredsställelse att se alla löpare springa in i mål på den fina idrottsplatsen, samtidigt som min gamla fotbollsklubb tjänade en ganska bra slant. En riktig win-win-situation, människor får en fin upplevelse och motion och När IF får in pengar så de kan driva sin verksamhet vidare.

Jag hade gjort det mesta inför loppet - skapat webbsidan, fixat sponsorer, mätt banan, satt upp affisher, sänt pressmeddelanden till gotländsk media och varit med i direktsändning i Radio Gotland. Det har verkligen varit ett kul projekt för en rastlös pappaledig löpare. Har massor av idéer till nästa år, vi får väl se hur många av dessa idéer som realiseras.

______________________________________________________Kommentera inlägget

2 veckor till Viruddenloppet
1 Juli 2010

Nu är det bara två veckor kvar till Viruddenloppet i När och din anmälan vill vi ha inom en vecka, sista anmälningsdag är ju den torsdag den 8 juli.

Redan nu har vi fler anmälda än förra året, så löparboomen har även nått Gotland. Jättekul!!

Förutom vacker natur, snabba banor och en låg anmälningsavgift på 100 kronor kan vi även erbjuda ett stort prisbord. Bland annat kan man vinna flygbiljetter från Gotlandsflyg och produkter från olika gårdsbutiker, en del av priserna lottas ut och andra tillfaller de främsta i varje klass. Alla får en Vitamin Well Reload och kexchoklad vid målgång!

Läs mer om loppet och anmäl dig på http://www.virudden.se/loppet

______________________________________________________Kommentera inlägget

3:16:06
5 Juni 2010

Min tid på maran blev fina 3:16:06 och jag är supernöjd! Tjohoo... Eva var bäst på att tippa och hon får trisslotten!

______________________________________________________Kommentera inlägget

Snart smäller det...
3 Juni 2010

Inte långt kvar nu, snart står man på Lidingövägen tillsammans med tusentals andra löpare. Har funderat på hur snabbt jag skall springa och jag bestämt mig att gå ut hårt. Planen är att starta i 4:30-tempo, håller jag det hela vägen i mål skulle min sluttid bli fantastiska 3:10. Jag tror dock att jag kommer att mattas en del och plan två är sedan att försöka hänga på farthållarna för 3.15-gruppen så länge som möjligt, deras tempo är 4:37 minuter/km. Plan tre är att inte bli omsprungen av farthållarna för 3:30. Springer jag under 3:15 blir jag fantastiskt jätteglad, en tid över 3:30 är en besvikelse.

För er som skall ut och kolla på alla löpare kan jag meddela att jag har startnummer 1906, jag springer med en röd-vit tröja med texten När IF Gotland och troligtvis tar jag på mig min gamla gröna reklamkeps från Föreningsbanken. Planen är att passera Kungsträdgården ( 4 & 29 km) klockan 14:20 och 16:15, Rålis (10 & 35 km) klockan 14.45 och 16:40 samt Odenplan (15 & 40 km) klockan 15:10 och 17:10. Vi får väl se om jag fixar dessa tider, i så fall borde jag kuta in på Stadion klockan 17:20 och få en sluttid runt 3:20.

Är man inte i Stockholm kan man följa mig på mobilen. För 35 kronor kan man få SMS varje gång jag passerar en kontroll, totalt får man fyra SMS. Sänd ett SMS till 72700 med följande text: SM 1906. Troligtvis kan man även följa mig och alla andra på Stockholm Marathons webbsida under loppet, just nu finns ingen info om detta på deras webbsida, men det kommer nog information om detta på lördag.

Precis som förra året har jag en ”Gissa-min-marathontid-tävling” och precis som förra året ligger en trisslott och äran i potten. Alla som känner mig får vara med, fyll i uppgifter här till höger och du är med i leken. För dig som inte riktigt har koll på min kapacitet kan jag berätta att jag förra året sprang Stockholm Marathon i 25 graders värme på 3:38, 2008 sprang jag på 3:30. I år har jag sprungit i snitt 45 km per vecka, förra året blev det bara 27 km/vecka innan maran. Min form är god, ett bevis på detta är att jag för fyra veckor sedan slog jag mitt personliga rekord på halvmaran med drygt en minut, det lyder nu på 1:26:14. Ytterligare en faktor att ta hänsyn till är vädret, SMHI tror på 18 grader och halvklart väder, de två senaste åren har det varit 25 grader och strålande solsken. Lycka till med gissandet!

______________________________________________________Kommentera inlägget

Hur fort skall jag springa?
31 Maj 2010

Fem dagar kvar till Stockholm Marathon och jag funderar på hur snabbt jag skall springa? Givetvis skall jag springa så fort som möjligt, men jag måste ju vara lite taktiskt och hålla rätt fart från början. Springer jag för snabbt första varvet kommer jag att springa in i den berömda väggen efter knappt 30 minuter och om jag tar det för lugnt i början så kommer jag ångra mig vid målgång och känna att jag hade mer att ge.

Flera experter har räknat på hur snabbt man kan springa ett maratonlopp utifrån resultat på andra distanser. Enligt maraton.se skall mina 1:26 på en halvmara innebära att jag skall fixa maran på 3:05, det låter väldigt snabbt. Samma webbsida säger att mitt resultat på Kvarnloppet, 19:12 på fem kilometer, kan omvandlas till 3:07 på maran. Även Greg McMillan, guru inom löpning och träning, är inne på samma spår. Mitt resultat på fem kilometer motsvarar 3:07 och halvmararesultatet motsvarar 3:01. Men herregud!! McMillan menar alltså att jag skall springa varje kilometer på 4:19. Pust…

Friidrottsklubben Studenterna är lite mer modesta, de menar att jag skall springa på cirka 3:13 utifrån halvmaran och 3:22 efter mitt resultat på fem kilometer. Hur som helst, alla ”experter” menar att jag kommer fixa mitt mål på 3:30 utan större problem. De senaste två åren har jag startat i 4:50-tempo och båda gångerna har jag tappat fart de sista 10-15 km, det skall dock tilläggas att det varit ”snorvarmt” båda gångerna. Min plan jag har just nu är att, om det blir OK väder, ta rygg på farthållarna på 3:15 och försöka hänga på så länge som möjligt. En sluttid på 3:15 innebär att snittthastigheten är 4:37 minuter per kilometer. Fixar jag 3:15 skulle jag vara fantastiskt nöjd, en tid över 3:30 är ett misslyckande!! Nu ber vi allesammans en bön och hoppas på 12 grader, mulet och vindstilla på lördag…

______________________________________________________Kommentera inlägget

10 dagar kvar...
26 Maj 2010

Det är 10 dagar kvar till Stockholm Marathon och jag ser verkligen fram emot loppet. De senaste fem månaderna har jag tränat mot maran den 5 juni och snart är vi där, nu återstår endast några få pass, kolhydratladdning och lite mental uppladdning.

Jag får vara nöjd med min träning och mina förberedelser, satte upp ett antal träningsmål inför loppet och har fixat alla utom ett. Mina två lopp jag genomfört under våren har resulterat i nya personliga rekord, så jag tror att mina chanser att springa under 3:30 är stora... Bara det inte blir 28 grader varmt och strålande solsken!!

Jag har sprungit i snitt 45 km i veckan i år, det skall jämföras med nästan 50 km/vecka som jag fixade inför maran 2008. Hade jag inte fått problem med baksidan av låret i början av april har jag nått upp till 5 mil i veckan. Jag har sprungit 15 långpass, dvs längre än 20 km. 2008, då jag slog mitt personliga rekord på marathon, avverkade jag 18 långpass. Av årets långpass har tre pass pågått i tre timmar eller mer. Jag tror det är superviktigt att vänja kroppen med dessa lååååångpass.

Mitt mål på att gå ned i vikt fixar jag dock inte, jag gillar kakor och godis för mycket. Jag gjorde ett försök i mars, men motivationen fanns inte riktigt där. Matchvikten ligger kvar på 78-79 kg.

______________________________________________________Kommentera inlägget

Hurra hurra, va jag är bra...
8 Maj 2010

För fyra år sedan sprang jag Kungsholmen Runt på 1:56 och var ganska nöjd med det, idag jag nästan en halvtimme snabbare och supernöjd med det. Det officiella resultatet blev en 82:a plats av nästa 750 löpare och tiden enligt arrangören blev 1:26.14, min klocka visade dock bara 1:26:09…

Mitt personliga rekord på en halvmara är 1:27:16 och målet för dagen var att slå det, men jag trodde faktiskt inte jag skulle fixa det. Det var inget vackert vårväder som Stockholm visade upp, kanske sju grader varmt och kalla vindar. Fast för oss löpare var det helt OK, för att det skulle varit perfekt skulle det inte ha blåst så mycket. Bestämde mig att gå ut i 4-minuterstempo och det gick alldeles utmärkt, fick flera bra ryggar att springa efter och pulsen var på en bra nivå. Första fem passerade på 19:49 och milen på 39:49 (vilket är tangerat personligt rekord på milen.) Kände mig inte speciellt trött, så jag började räkna tider i huvudet, fortsatte jag i detta tempo skulle jag fixa 1:25.

Trots att kroppen kändes bra, så tappade jag fart efter varvning i Rålambshovsparken. Nästa femma gick på 20:33 (4:06-tempo) och sedan blev det 20:41. När jag passerade 20 km-skylten var det bara 1,1 km kvar att springa och jag fattade att jag skulle gå under 1:26, en helt fantastisk prestation. Tyvärr var 20 km-skylten placerad för tidigt och sista biten blev ungefär 1½ km. Så låga 1:25 blev i stället 1:26:14, en tid som jag är mycket nöjd med. Personligt rekord med 62 sekunder och ett bevis på att formen är god.

Trots kylan valde jag kortbyxor och en t-shirt, var lite orolig vid starten att jag klätt mig för lätt. Andra löpare hade långbyxor, flera lager på överkroppen, mössa och vantar. Jag hade gjort ett korrekt val, kylan var inget problem för mig. Kungsholmen Runt är mycket bra lopp, lagom mycket folk, trevliga funktionärer och ett bra arrangemang. Det är därför jag kommer tillbaka år efter år, detta blev mitt fjärde lopp. Detta år får dock arrangörerna underkänt i uppställning av km-skyltar, vissa var felplacerade och vissa saknades helt. Trots detta kommer jag ta turen till Kungsholmen flera gånger för att springa detta lopp.

______________________________________________________Kommentera inlägget

5 km på 19:12
24 April 2010

Idag fick jag möjlighet att upptäcka en ny del av Stockholms län, nämligen Järfälla och Jakobsberg. Eftersom jag inledde dagen med barngymnastik kom jag först till Jakobsberg 30 minuter före start, eftersom det var hockeyturnering, fotbollsmatcher och simtävling samt löpartävling var det inte helt lätt att hitta parkeringsplats. När jag väl parkerat bilen hade jag svårt att hitta till nummerlappsutdelningen, men till slut var jag redo för loppet - 12 minuter till start. Det blev en kort jogg och några snabba stegringslopp, sedan var det dags för uppställning.

Innan loppet hade jag som mål att gå under 19:30 och jag var medveten om att det fanns chans till medalj. Loppet har genom tiderna inte lockat de mest framgångsrika löparna. PANG! Dags att springa....

Det var gemensam start för alla löpare, vare sig man sprang 5 eller 10 km. Min vana trogen gick jag ut ganska hårt, första km på 3:49 och andra på 3:46. Just före 2 km delade sig banan och jag såg tre löpare framför mig, räknade cirka 10 sekunder upp till en medaljplats. Efter 3½ km kom en lång seg backe och jag pressade mig kanske för mycket, i den kommande nedförsbacken trippade en löpare om mig och jag insåg att det inte skulle bli någon medalj.

Med en km kvar förstod jag att jag skulle fixa 19:30. Försökte pressa mig och sista km gick på 3:37, min sluttid blev 19:12. Mycket nöjd mer resultatet! Vid målgång fick jag veta att det var fem löpare före mig, så min placering blev sexa av 29 män.

Kvarnloppet är ett ganska litet arrangemang, ca 130 löpare kom till start. De skulle nog kunna locka mångdubbelt fler med lite smart marknadsföring och ett coolare arrangemang. Jag tyckte det var lite rörigt med omklädning i en skola några hundra meter från starten och sedan utdelning av nummerlappar i simhallen en bit åt andra hållet. Jag gillar inte heller konceptet med att har prisutdelning och utlottning av priser efter loppet, då alla gått i mål. Jag har annat att göra! Banan var OK, man sprang på cykelbanor och trottoarer i Jakobsberg.

______________________________________________________Kommentera inlägget

Säsongsinledning
19 April 2010

Jag förstår att det är många där ute som ställer sig frågan - Hur är det med mitt vänster lår? Svaret är att det känns helt OK efter två behandlingar och några löppass. Jag tror faktiskt att jag kan lägga denna skada till handlingar och se framåt!

På lördag avgörs Kvarnloppet i Jakobsberg norr om Stockholm, man kan välja mellan 5 och 10 km. Eftersom jag flyttat till de norra förorterna kändes det bra att inleda min säsong med detta lopp. Väljer den kortare distansen och siktar på ett nytt snyggt personligt rekord. Sanningen är att jag inte sprungit 5 km på flera år och inte har något officiellt personligt rekord på distansen. Skall man leta fram inofficiella rekord hittar man 19:46 på första halvan på ett millopp i augusti 2008 och 19:47 på sista halvan på Hässelbyloppet i höstas.

Skulle jag gå under 19 minuter på lördag skulle jag bli lycklig, om jag går över 19:30 blir jag besviken! Vi får väl se hur det går?

______________________________________________________Kommentera inlägget

Jag lever!
14 April 2010

Människor (dvs min kollega Caj) hör av sig och undrar om jag slutat träna?? Inga snygga diagram på webbsidan och inga fina uppdateringar om träning och tävlingar... Sanningen är att träningen går bra (med undantag för de 10 senaste dagarna), men att engagemanget med att uppdatera webbsida är ljummet just nu!

Under det första kvartalet snittade jag 45 km löpning i veckan, det får jag vara nöjd med eftersom vintern var hård och bister. Utöver löpning hann jag även med några besök på gymmet, enligt expertis är det ju viktigt att träna muskler runt mage och bål för att bli en snabb löpare! Kring månadsskiftet mars och april fick jag en obehaglig känsla i vänster baklår, men brydde mig inte så mycket om det, utan tränade på. Efter några pass blev den obehagliga känsla allt mer påtaglig och jag insåg att jag nog borde lyssna på min kropp och vila. Trodde först att det var en sträckning eller någon form av överansträngning.

Efter några dagar bokade jag tid hos en naprapat som berättade att jag drabbats av falsk ischias. Efter en behandling känns det mycket bättre, ny behandling är bokad i morgon och i mina drömmar knarkar jag mil igen nästa vecka! Jag hoppas verkligen det!

Är anmäld till Kungsholmen Runt, det blir fjärde gången jag springer halvmaran i Stockholm. Jag är även sugen på att springa Kvarloppet nästa helg, om låret är OK blir det fem kilometer i Jakobsberg.

______________________________________________________Kommentera inlägget

86 dagar kvar
11 Mars 2010

86 dagar kvar till Stockholm Marathon och jag känner att jag är på gång, jag känner att jag kommer fixa 3:30 i år. Träningen går bra, jag följer nästan mina uppsatta mål. Det blev lite fel för två veckor sedan då skulle jag köra snabbdistans och intervaller, men en förkylning och stort intresse för OS gjorde att jag fick stryka passen. Trots all snö och flytt till Sollentuna har jag fixat tre långpass per månad och jag har (med undantag för OS/förkylningsveckan) följt FIRST:s träningsprogram till 2/4-delar, precis som jag ville. I januari kutade jag 163 km och i februari blev det 170 km, det finns löpare som springer mer, men jag är nöjd med det. Förhoppningsvis kan jag få till ännu flera kilometrar när snön försvinner.

För att bränna mer fett och få upp flåset lite mer har jag precis köpt en spinningcykel. Köpte ett visningsex på Team Sportia i Solna och fick det lite billigare. Eftersom min köra fru är ute och reser en del är det bra med en cykel i källaren, då kan jag träna när barnen gått och lagt sig. Vissa påstår att man blir en sämre löpare av att cykla, man utvecklare fel muskler. Jag tror dock inte jag riktigt är på den nivån och känner att all träningen är bra träning för mig.

______________________________________________________Kommentera inlägget

Träningen rullar på bra...
17 Januari 2010

Kan konstatera att träningen rullar på bra. Det har blivit hela 10 pass på de första 16 dagarna i januari, en bra start på den nya året. På mina tre besök på gymmet har jag tränat mage och ben, tror att risken för skador minskar väsentligt efter ett par vändor på gymmet.

Kylan och snön har inte påverkat mitt springande, jag har klätt mig bra och gett mig av. Sju pass har jag noterat i min träningsdagbok. Och långt har jag sprungit, snittet på mina rundor är just nu 16,9 km. Bra med många långa pass inför Stockholm Marathon. Jag känner mig just nu rejält laddad och verkligen motiverad för att träna!

______________________________________________________Kommentera inlägget

Mål för 2010
10 Januari 2010

Då var målen för 2010 klara och nu presenterar jag de tio målen stolt!! I år är det löpning som gäller och Stockholm Marathon är det stora målet. Som tidigare år har jag både resultatmål och träningsmål. Vill gärna fixa maran på under 3:30, så under våren skall jag pressa in många långa pass.

Då jag skall vara pappaledig från mitten av januari till augusti hoppas jag att det även skall bli tid för träning.

Läs om mina elva mål på www.grindange.com/2010-goal.shtml

______________________________________________________Kommentera inlägget