[an error occurred while processing this directive]

 

Mål
2011
   

 

   

Mål 2011
Här är målen för 2011. Precis som tidigare år är det fokus på löpning, Stockholm Marathon och Lidingöloppet är de stora målen. Som tidigare år har jag satt upp både resultatmål och träningsmål.

Stockholm Marathon på 3 timmar
2009 sprang jag på 3:38 och förra året blev tiden 3:16, nu vill jag förbättra mig ännu mer och siktar 3:00. Jag är medveten om att det är optimistiskt och inte helt lätt att klara, men jag spänner bågen och satsar. Hoppas att vädret blir bra den 28 maj och vårträningen rullar på bra.

   

Fyra tretimmarspass
Innan Stockholm marathon skall jag genomföra fyrapass som är längre än tre timma. Det är viktigt med långpass för att fixa maran, kopierar detta mål från tidigare år.

 

 

Tre långpass i månaden
För att orka ett marathon är det viktigt att vänja kroppen med långa pass. Målet är att genomföra tre långpass i månaden innan Stockholm Marathon som är längre än två timmar.

   
PB på halvmara eller milen
Det är kul att slå personliga mål, under året skall jag knäcka mitt personliga rekord på milen eller en halvmara. Vid årets början lyder rekorden på 39:40 och 1:26:14.

   
Gå ned i vikt
För att göra ett bra resultat på Stockholm Marathon och andra löpartävlingar måste jag bli lite lättare. Målet är att väga 76 kilo en vecka innan Stockholm Marathon, då måste jag tappa cirka ett kilo i månaden under vintern och våren. Eftersom jag gillar kakor och choklad kommer nog detta bli det svåraste målet att uppnå.

   
Följa FIRST:s program till 50%
FIRST är en förkortning av "Furman Institute of Running & Scientific Training" och de har gjort ett antal träningsprogram. FIRST förespråkar att man skall springa snabbt på träningarna, något som även jag tror på. Målet är att följa FIRST:s marathonprogram till 50% inför Stockholm Marathon, programmet börjar 16 veckor innan loppet.

   

Springa två Ursvik XTreme Running
Ursvik Xtreme Runnig är en tävlingsserie som pågår under året. Loppet är 15 km i mycket kuperad terräng i Ursvik. Målet är att springa två lopp för att få en bra träning till Lidingöloppet.

   
Lidingloppet på medaljtid
Springer man Lidingöloppet snabbare än 2:15 får man en medalj. Det är inte helt lätt att fixa den tiden, men jag siktar på det. Ett tufft mål, men det känns löjligt att satsa på 2:20. Har bara sprungit Lidingöloppet en gång, det var 2007 då jag körde En Svensk Klassiker.

   
Minst tre pass i veckan
En favorit i repris. Jag skall i genomsnitt minst genomföra tre träningspass i veckan.


 

 

Vara en bra pappa och make
Samma mål som tidigare år. Träning, löpning och tävlingar är inte allt här i livet. Tycker det är viktigt att hitta balans i livet och ibland kanske det är viktigare att ta hand om sin familj än att springa 10 km.
   
 

Index
Till sidans topp

Sidans topp

Kommentarer
Kommentarer

Senast uppdaterad: 2011-01-05


 

[an error occurred while processing this directive]